Задържаха сводници, държали против волята им млади момичета с цел

...
Задържаха сводници, държали против волята им млади момичета с цел
Коментари Харесай

Сводници държат момичета против волята им

Задържаха сводници, държали срещу волята им млади девойки за проституция, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Разследването е стартирало след подаден в ГДБОП сигнал и извършени оперативни дейности по случая.

В хода на интервенцията, в която интензивно вземат участие чиновниците на ГДБОП в Русе и Враца и чиновници на съответните регионални дирекции, на територията на Русе, са открити две от жертвите на трафика за полова употреба - на 19 и 22 години, държани срещу волята им на адрес в регионалния град.

В рамките на акцията е арестувана 27-годишна жена от Монтана, чиято роля била да набира девойки за реализирането на незаконната активност. Малко по-късно е арестуван и 31-годишният ѝ съизвършител от Враца.

Извършени са претърсвания в домовете на двамата арестувани. Според първичните данни, набираните от тях девойки, са били превозени в разнообразни градове в страната, а незаконната им активност е почнала в средата на месец юли предходната година.

На двамата арестувани е наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието по него продължава под надзора на Русенска районна прокуратура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР