Задържаха собственика на фирмата за киберсигурност TAD Group Иван Тодоров

...
Задържаха собственика на фирмата за киберсигурност TAD Group Иван Тодоров
Коментари Харесай

Задържаха собственика на TAD Group на летище София

Задържаха притежателя на компанията за киберсигурност TAD Group Иван Тодоров на летище София, заяви БНР.
Очакваше се при завръщането му в България Тодоров да бъде арестуван и да му бъдат повдигнати обвинявания във връзка приключването на персонални данни от Националната организация за приходите.
Тодоров е дошъл с полет от Истанбул тази заран към 09:00 ч.
напомня, че в разгара на хакерския скандал Иван Тодоров отпътува за Канада, съгласно прокуратурата много преждевременно, а съгласно самия него - на от дълго време планувано посещаване. От държавното обвиняване го оповестиха за търсене и издадоха европейска заповед за арест. Самият Тодоров и юристите му са безапелационни, че той не се е скривал от правораздаването. Обвинението на Тодоров е за кибертероризъм - закононарушение, което се санкционира с 15 години затвор.

" Прибирам се през идната седмица и незабавно ще се явя пред управляващите, с цел да оказа помощ на следствието и да схвана в какво съм упрекнат ", сподели притежателят на TAD Group пред няколко малките екрани преди дни. Междувременно вестник " 24 часа " разгласява информация, че Иван Тодоров е бил разследван за компютърно закононарушение още през 1997 година. Тогава той е измежду 200-те обвинени варненци, точили кредитни карти и купували с тях техника от Съединени американски щати.
Към днешна дата шефът на TAD Group е притежател на над 25 компании за ръководство на хотели и кръчми из цялата страна, а положението му се прави оценка на няколко милиона евро. Влиза и в строителния бизнес, както и е предложил стипендии на свои чиновници, с цел да завършат висшето си обучение и най-хубавите IT частни учебни заведения у нас.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР