Задържаха шефа на полицията в Раковски! Ето кого е изнудвал

...
Задържаха шефа на полицията в Раковски! Ето кого е изнудвал
Коментари Харесай

До 10 години затвор за полицейския шеф в Раковски

Задържаха шефа на полицията в Раковски! Ето кого е изнудвал задържаният служител на реда от Раковски

Между три и 10 години „ отнемане от независимост “, гарнирани със солена санкция в размер до 20 000 лв., както и вероятно отнемане от права грозят шефът на районното полицейско ръководство в Раковски Героги Илиев. Това заяви наблюдаващият прокурор по досъдебното произвеждане Ана Викова. Обвиненията против него са за рушвет осъществен посредством изнудване от полицейски орган. Илиев беше арестуван през вчерашния ден, а настоящата му мярка за неотклонение е 72 часа.

Другите двама арестувани Валентин Гоцев и Желязко Колев към този момент са отстранени от служба, само че са пуснати под парична гаранция от 1500 лв. на калпак. След задържането им през месец март, оперативните служащи са създали самопризнания пред арбитър, които изцяло подхождат със събраните доказателства.

Тримата са работили дружно, взело участие е и четвърто лице, което е получило подкупа. Това е ченгето Стефан Модев, които предишния юли ограбиха бус с контрабандна стока в Пловдив. Участниците в закононарушението са изнудвали за рушвет търговец на незаконен тютюн.

Престъпните ченгета разполагали със фотография на буса-тайник на продавача. Извикали го в РУ-Раковски и му декларирали, че би трябвало да заплати 20 000 лв., с цел да бъдат унищожени фотосите. Парите били предадени за служителя на реда Модев, който ги дал на Илиев. Според пoлучените данни, шефът на РУ-то раздал по 1000 евро на подчинените си. После разказал пред служители на реда, че и самият той е взел единствено 1000 евро. Останалите 12000 лв. остават под въпрос. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР