Задържаха рецидивист в Първомай, опитал се да се укрие след

...
Задържаха рецидивист в Първомай, опитал се да се укрие след
Коментари Харесай

Двама задържани за домови кражби в Първомай и Хисарско

Задържаха рецидивист в Първомай, опитал се да се укрие след следващото посягане. Около 7.30 ч. през вчерашния ден в районното ръководство постъпил сигнал за кражба от адрес на възрастно семейство.
Прочетете още
Според първичната информация половин час по-рано домакинята излязла на двора, с цел да ревизира за какво кучето им лае дълготрайно и там заварила чужд мъж, който побягнал. Впоследствие жителите на къщата открили, че от коридора липсват две портмонета с пари и персонални документи.

Сформираната оперативна група почнала работа по „ горещи следи “, а описанието на хипотетичния причинител било публикувано до всички патрули в града. Скоро въпросният мъж бил видян в покрайнините на квартал „ Дебър “, само че при типа на униформените побягнал, насочвайки се към гъста гориста околност. При проведените заградителни дейности е хванат и след къса опозиция от негова страна - отведен с белезници в полицейския арест.

Снета е самоличността му – 45-годишен от Пещера, с богато престъпно досие и присъди. У него са открити откраднатите към 650 лв. и документи за идентичност.  По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По еднакъв сигнал за домова кражба през вчерашния ден незабавна реакция последвала и от криминалисти на РУ-Хисаря. Самотно живеещ пенсионер от село Кръстевич се оплакал, че сутринта,  до момента в който отсъствал за малко от вкъщи си, му били откраднати 600 лв..

При огледа е открито, че похищението е осъществено след строшаване на прозорец, а конфискуваните доказателства насочили проверяващите към техен 47-годишен познайник, неведнъж осъждан. При задържането мъжът направил признания за стореното. Срещу него е стартирано бързо произвеждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР