Задържаха под стража две лица, опитали се да източат чужда

...
Задържаха под стража две лица, опитали се да източат чужда
Коментари Харесай

Измамници опитаха да източат сметка, сменяйки номера на който е онлайн банкирането

Задържаха под стража две лица, пробвали се да източат непозната банкова сметка. Това оповестиха от прокуратурата.

На 22.01.2024 година в клон на банка в ж.к. " Люлин " в гр. София, обвиненият В.А. в съучастничество като подстрекател и помощник с А.Т. показал пред банков чиновник подправена персонална карта, издадена на името на мъж с букви И.И. В.А. изискал да бъде заменен телефонния номер, на който е онлайн банкирането на сметката.

Предварително двамата обвинени създали скица за изкарване на " бързи пари ". А.Т. обяснила на своя съизвършител какво би трябвало да направи. За задачата тя му дала телефонен номер и подправена персонална карта.

Банковият чиновник се усъмнил във В.А. и извикал полиция. Бързата интервенция на Министерство на вътрешните работи осуетила източването на непозната банкова сметка. Двамата измамници са арестувани за период до 72 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 316, вр. член 308, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване " отнемане от независимост " до 8 години. Към момента на обвинените е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването по случая продължава.
 Задържаха чужденец, източвал непознати банкови карти
Задържаха чужденец, източвал непознати банкови карти

Той направил транзакции на стойност 40 000 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР