Задържаха петима души за пране на пари в размер на

...
Задържаха петима души за пране на пари в размер на
Коментари Харесай

Задържаха 5-има души, изпрали 900 000 евро

Задържаха петима души за пране на пари в размер на 900 000 евро, оповестяват от полицията.
При профилирана полицейска акция са били претърсени 10 адреса във Варна, Аксаково и Полски Тръмбеш. Действията са втори стадий от работата по случай, касаещ " пране на пари " - 900 000 евро.
Средствата са от машинация, осъществена в Швейцария, и са преведени по банкова сметка на българско комерсиално сдружение, така наречен " бушон ". При следствието е била открита система от последвали преводи към разнообразни сметки на българи, както и търговски сдружения у нас и в чужбина.
При претърсванията били конфискувани огромен брой доказателства, свързани с незаконната активност - рутери от засечените IP адреси, настолни и портативни компютри, таблет, мобилни телефони, СИМ карти, голям брой флашпамети и други устройства за предпазване на данни, ел. автограф, устройства за банкиране, банкови карти на български и непознати банки, неистинен печати на две търговски банки и печати на засечените търговски сдружения, както и банкови документи. Конфискуван е и револвер без документи.
Петима души са арестувани за 24 часа. Те са добре известни на органите на реда за обири, грабежи, отнемане и вещно укривателство.
Организаторът на схемата е наведен във варненския затвор. Той е бил търсен за влезнала в действие присъда " отнемане от независимост " и алена бюлетина на Интерпол. Мъжът има голям брой престъпни прояви за разнообразни закононарушения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР