Задържаха мъжа във Врачанско, барикадирал се в дома си след

...
Задържаха мъжа във Врачанско, барикадирал се в дома си след
Коментари Харесай

Убийството във Врачанско: Използван е боен пистолет, незаконно притежаван

Задържаха мъжа във Врачанско, барикадирал се в дома си откакто умъртви собствен комшия. Психичноболният мъж от село Манастирище беше обезвреден от спецсилите на полицията след двучасова интервенция.

В ранния следобяд мъжът стреля по преминаващ около дома му автомобил, в който били двама братя. Улучен е 33-годишният лидер зад кормилото. След стрелбата колата изминава още триста метра и се удря в кофа за отпадък, а жертвата издъхва на път за болничното заведение.

„ Шофьор е бил дребният ми наследник, който умря, прострелял го е в сърцето, ние тук чухме пет изстрела, стъклата на колата са счупени, хората се събрали, огромният наследник излезна и вика: „ Застреляха брат ми “, описа майката на жертвата.

„ От три дни този човек ни следеше, като минавахме около тях, очевидно правеше някакви проекти и през днешния ден ги извърши “, сподели Павлин Кънев, родственик на жертвата.

„ По отношение на съпротивата посредством използване на тактическа ловкост от страна на командосите от СОБТ – лицето не е съумяло да окаже опозиция, дали е имал желание, единствено той си знае “, изясни гл. комисар Георги Гайков, СОБТ.

Хората от селото алармирали неведнъж, че съседът им е рисков. Организирали и подписка, само че без триумф.

„ От 2007 година е диагностициран, неведнъж е бил настаняван в профилирани заведения, последно е бил настаняван 2020 година, тогава е пуснат оттова, сами вие казахте, че законът за такива е подобен – ние не може да изпълним наказателна отговорност “, съобщи Ивайло Иванов, гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

Оръжието на убийството е военен револвер, нелегално притежаван. В дома на арестувания са открити и муниции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР