Задържаха мъж за кражба на 13 380 лв., които са

...
Задържаха мъж за кражба на 13 380 лв., които са
Коментари Харесай

Ограбеният с 13 000 възрастен мъж: Полицията в Поморие с подробности

Задържаха мъж за кражба на 13 380 лева, които са благосъстоятелност на възрастен мъж от Поморие.

Потърпевшият наел водач на микробус, с цел да го закара до Русе за закупуване на дребен селскостопански трактор. Шофьорът обаче се оказва престъпно проявен и прибира по-голямата част от парите на дядото, кара го и да му купи кон.

" Пострадалият е на 81 години. Той е от Поморие. В началото на месец май изтегля сумата от 21 000 лева от банков клон, взаимно с двамата си сина, само че той е капризен и е наел някъда към 15 май лице, което да го транспорти до Русе, с цел да закупи трактор. Трябвал му, с цел да обработва някакви земи към Елховско. Пътуват дружно двамата на 15 май, потърпевшият дава пари за гориво, купува винетка, отиват до Русе, обикалят по автокъщи и в центрове за продажба на такива тракторчета. По пътя преди този момент на няколко пъти причинителят на действието е молен от възрастният мъж да преброи парите, тогава евентуално краде част от сумата. Вечерта не намират трактор. Спят към Разград в буса, там най-вероятно е взета останалата част от сумата. На другия ден купуват кон на причинителя на действието и се връщат в Поморие. Възрастният мъж схваща, че част от парите му ги няма, когато се връща вкъщи, само че разчита, че причинителят ще му ги върне, тъй като съгласно него са забравени в буса ", изясни пред Българска национална телевизия основен контрольор Петър Тодоров, шеф на РУ-Поморие.

Предприети са дейности по връщане на сумата, причинителят е признал за кражбата. Криминално проявен е, арестуван е за обири и злоупотреби, законът планува за сходен вид обири от 3 до 5 година затвор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР