Задържаха кандидат за кмет на Дупница за предстоящите избори.Информацията потвърди

...
Задържаха кандидат за кмет на Дупница за предстоящите избори.Информацията потвърди
Коментари Харесай

Задържаха кандидат за кмет на Дупница, подкрепян от „Възраждане“

Задържаха претендент за кмет на Дупница за идните избори.

Информацията удостовери представителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Задържането на Методи Захаринов става след решение на Централната изборна комисия от 11 октомври.

Арестът е по отношение на постъпило съобщение от ОД на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, че в шенгенската осведомителна система е въведен сигнал от Гърция за интернационално търсене на българския жител Методи Захаринов.

На съображение член 160, алинея 1 от ИК записаните претенденти не могат да бъдат арестувани от регистрацията до оповестяване на изборните резултати без позволение на ЦИК.

„ Предстои до половин час да внесем искане в съда за оставянето му в ареста “, сподели прокурор Сиракова. Тя посочи, че съдът ще реши по кое време ще бъде планувано правосъдното съвещание.

Методи Захаринов е предлагането на предприемчив комитет за издигане на самостоятелен претендент за кмет на Община Дупница.

Кандидатът е подсилен от Политическа партия „ Възраждане “.

Той е офицер от запаса, авиоиженер, а сега е контрольор към Службата за пожарна сигурност. Семеен е, с две деца. Живее в с. Яхиново, община Дупница.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР