Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас. Престъпната групата

...
Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас. Престъпната групата
Коментари Харесай

Задържаха група за рекет в Бургас, изнудвала деца да продават наркотици

Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас. Престъпната групата е събирала " такса успокоение " за разпространяване на опиати.

Общо 8 души са арестувани през последните два дни при профилираната полицейска интервенция на територията на Бургас. Полицията е следяла групата още от февруари. Като подстрекател е апетитен известният в престъпните среди някогашен ММА войник Илко Паскалев. Групата е изнудвала и принуждавала лица, измежду които и деца на възраст сред 14 и 18 години, да продават опиати на територията на града. В някои случаи се е стигало и до физическа експанзия.

" Четири лица в съучастничество, надлежно като помагачи са причинители и са осъществявали изнудване по отношение на други със закани, касаещи тяхната телесна цялост, имущество и оказване на психическо влияние и тормоз ", съобщи Георги Чинев, началник на Окръжната прокуратура в Бургас.

От прокуратурата разкриха какъв е бил механизмът на деяние на незаконната група.

" Единият е даване за продажба от тяхна страна на други лица, продажба на наркотични субстанции и след това, откакто не може да се върне на време сумата от продажбата, стартира налагане - ще използваме термина " на санкции ", които санкции не престават дълготрайно време и вторият метод - определяне от страна на обвинените на лица, които популяризират наркотични субстанции и надлежно налагане на насила върху тези лица от страна на получилите обвиняване причинители да им заплащат по този начин наречената " такса успокоение ", добави старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Престъпната група е обезвредена на прага на летния сезон. Според полицията в разгара на лятото пласирането на опиати се разраства.

Вижте още в директното включване на репортера ни Давид Сукнаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР