Задържаха десет членове на Ислямска държава“, които са планирали бомбен

...
Задържаха десет членове на Ислямска държава“, които са планирали бомбен
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ планирала бомбен атентат в Турция, задържани са 10 души

Задържаха 10 членове на „ Ислямска страна “, които са възнамерявали бомбен атентат в Турция. Те са задържани в Измир, заяви министърът на вътрешните работи Али Йерликая.
Заподозрените са били арестувани в региона на квартал Борнова. Акцията е подхваната след получена информация, че членовете на организацията крият оръжия и материали, употребявани за произвеждане на експлозиви, и възнамеряват атентат.
Широкомащабната акция, ръководена от турското национално разузнаване, е осъществена взаимно с разнообразни поделения на полицията в Измир. При претърсването, осъществено от силите за сигурност в региона на Борнова, са конфискувани материали, употребявани за изработването на взривни устройства, динамит, доста оръжия и муниции.
През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха „ Ислямска страна “ в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж. Извършени са минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР