Задържаха десет членове на Ислямска държава“, които са планирали бомбен

...
Задържаха десет членове на Ислямска държава“, които са планирали бомбен
Коментари Харесай

Задържаха членове на „Ислямска държава“, планирали бомбен атентат в Турция

Задържаха 10 членове на „ Ислямска страна “ , които са възнамерявали бомбен атентат в Турция. Те са задържани в Измир, заяви министърът на вътрешните работи Али Йерликая, представен от Българска телеграфна агенция. 

По време на претърсванията са открити взривни материали

Заподозрените са били арестувани в региона на квартал Борнова. Акцията е подхваната след получена информация, че членовете на организацията крият оръжия и материали, употребявани за произвеждане на експлозиви, и възнамеряват атентат. 

Широкомащабната акция, ръководена от турското национално разузнаване, е осъществена взаимно с разнообразни поделения на полицията в Измир.

При претърсването, осъществено от силите за сигурност в региона на Борнова, са конфискувани материали, употребявани за изработването на взривни устройства, динамит, доста оръжия и муниции. 

През последната година Вашингтон ускори интервенциите против обвинени дейци на ИД в Сирия

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха „ Ислямска страна “ в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж. Извършени са минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР