Задържаха близо 9000 литра спирт, водка и ракия, маскирани като

...
Задържаха близо 9000 литра спирт, водка и ракия, маскирани като
Коментари Харесай

Задържаха близо 9000 л нелегален алкохол, маскиран като дезинфектант

Задържаха близо 9000 литра алкохол, водка и ракия, маскирани като дезинфектант при два случая , заяви Агенция " Митници ".

До това се стигнало след инспекция на товарен автомобил, напускащ страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II - Видин Калафат. Водачът заявил, че транспортира групажна стока за Англия.

Митническите чиновници се усъмнили в част от товара, разказан като " хигиеничен разтвор за ръце " и разпределен в 192 туби по 20 литра с общо количество 3840 литра. Направена е следваща инспекция, от която излиза наяве, че част от течността в тубите е с алкохолно наличие 37.8 градуса с аромат на водка, а друга - 41.3 градуса с аромат на ракия . Количествата са арестувани.

На идващия ден е осъществена инспекция в обекта, посочен в документите на товара като производител - завод за биоторове и дезинфектанти в област Габрово.

На мястото са открити близо 5000 литра течност - част от нея в два куба с съдържимост 1000 литра, а останалата - в туби с етикети с надпис " хигиеничен разтвор за ръце ". Според данни на чиновници в обекта течностите съставляват денатуриран (негоден за консумация) алкохол и дезинфектант. Направените лабораторни проби обаче демонстрират, че по този начин нареченият " хигиеничен разтвор за ръце " е неденатуриран етилов алкохол , кадърен за консумация с алкохолен градус 67.6%. Пробите от показания като денатуриран алкохол демонстрират, че това също е кадърен за консумация неденатуриран етилов алкохол с градус 95.5%.

Стоката е конфискувана.

По двата случая са формирани досъдебни производства. Работата по случаите продължава .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР