Задържаха 25-годишния пастир, подал фалшив сигнал за изчезнали хора в

...
Задържаха 25-годишния пастир, подал фалшив сигнал за изчезнали хора в
Коментари Харесай

Арестуваха 25-годишния пастир, подал фалшив сигнал за изчезнали в планината

Задържаха 25-годишния овчар, подал подправен сигнал за изчезнали хора в Стара планина. Той ще бъде разпитан в районното ръководство на полицията в Карлово. Обаждането му на тел. 112 е било на 3 септември. Тогава той оповестява за изгубили се под връх Ботев мъж и жена. Три дни избавителни екипи от Планинската работа претърсваха региона без резултат. Полицията стартира инспекция на телефона, от който е получено злонамереното позвъняване. Вече е ясно, че то е било подправено. По случая има формирано досъдебно произвеждане. Ако бъде потвърдена виновността на пастира, той може да лежи 2 години зад решетките.

Около 16.30 ч. на 3 септември /неделя/ в дежурната част на РУ-Карлово е получен сигнал от тел. 112 – мъж се показал с две имена и декларирал, че дружно с 45-годишната си брачна половинка са се изгубили в региона на Централна Стара планина, като по време на преход от хижа „ Равнец ” към заслона на връх „ Ботев ” дамата е счупила крайници си. Веднага по-късно връзката с мобилния телефонен номер на подателя прекъснала и при идващите многократни опити да бъде определен се оказва, че е отвън обсег.

Освен в полицията, сигналът е препратен също в Планинската избавителна работа и в РД ПБЗН – Пловдив и незабавно стартират усилени издирвателни дейности от екипите, като се работи на терен при променливи и неподходящи метеорологични условия.

Паралелно с това, с позволение на Окръжен съд – Пловдив се изисква информация от мобилния оператор и се открива, че притежател на СИМ –картата, от която е направено позвъняването, е лице с разнообразни имена от представилото се. Прави се и обход на паркоместата и местността „ Бешбунар ” наоколо до подстъпа на пътеката за хижа „ Равнец ”, като се ревизира дали някой от колите не е употребен от семейство с посочените имена, само че още веднъж няма съвпадане. На проверяващите прави усещане и фактът, че към момента в полицията не са се явили хора, които да заявят, че техни близки са се изгубили в планината. И по този начин, задълбоченият разбор на събраните обстоятелства и доказателства води до извода, че става дума за злоумишлено позвъняване с погрешно наличие и имената на подателя са недействителни.

В процеса на оперативната работа във вторник е открита неговата идентичност – 25-годишен, който работи като овчар при един от земеделските производители и животновъди в Карлово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР