Задържаха 25 души при спецакции в Добрич и Стара ЗагораМВР

...
Задържаха 25 души при спецакции в Добрич и Стара ЗагораМВР
Коментари Харесай

МВР разследва 75 сигнала за нарушение на изборните права

Задържаха 25 души при спецакции в Добрич и Стара Загора
Министерство на вътрешните работи проверява 75 сигнала за нарушаване на изборните права, а формираните досега досъдебни и бързи производства за такива закононарушения са 19. Получени и отработени са и 24 сигнала за административни нарушавания по отношение на изборния развой. Това заяви във Варна основният секретар на министерството основен контрольор Петър Тодоров. Спецоперациите за секване на търговията с гласове и на така наречен корпоративен избор, които започнаха в края на август, ще продължат до изборите, добави той. Днес акции с присъединяване на полиция, жандармерия и инспектори от Национална агенция за приходите и БАБХ се организират в две области.

В Стара Загора са арестувани 12 души, трима от които са били оповестени за общодържавно търсене. При масираните инспекции са формирани са 8 досъдебни производства за опиати, за шофиране след приложимост на дрога и алкохол и за обири, регистрира Тодоров. В Добрич производствата са 9 и са за идентични закононарушения, а арестуваните са 13 души.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи предизвести, че засилен надзор ще има и в деня на изборите.  

В цялостна подготвеност са и катерите и корабите на Гранична полиция, които на 22 септември избавиха в бурното море край Шабла 38 мигранти, измежду които 7 деца и едно бебе на 2 месеца. Групата от сирийци и афганистанци пътувала от Турция към Румъния с 8-метрова лодка. „ Подобен опит за незаконно секване на границата по море не сме имали от дълго време “, разяснява гл. контрольор Тодоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР