Задържаха 22 души по време на протестите на жълтите жилетки“

...
Задържаха 22 души по време на протестите на жълтите жилетки“
Коментари Харесай

Задържаха 22 души по време на протестите на „жълтите жилетки“ в Париж

Задържаха 22 души по време на митингите на „ жълтите жилетки “ в Париж
Полицията в Париж задържа 22 души преди началото на митингите на „ жълтите жилетки “ във френската столица, оповестява ТАСС. Тази вечер стачкуващите се приготвят за митинг, разгласен като „ жълта нощ “ – огромна проява в самото сърце на Париж.

БГНЕС напомня, че стотици „ жълти жилетки “ в събота излязоха за 11-ти следващ уикенд на митинги в Париж против кабинета на президента Еманюел Макрон. Демонстрантите се събраха на емблематичния бул. „ Шанс Елизе “ откъдето се насочиха към площада на Бастилията. Демонстрации имаше и в Страсбург, където протестиращите скандираха пред постройката на Европейския парламент, и в Тулуза, където броят на хората беше съвсем еднакъв на този в Париж.

Протестите започнаха в средата на ноември предходната година като противоречие в повишаването на горивата, само че по-късно прераснаха в огромно неодобрение против държавното управление и общественото неравноправие.

През декември митингите прераснаха в протести и вълнения, само че при започване на тази година конфликтите сред стачкуващи и полиция понижиха. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР