Задържаха 18-годишен ученик да превозва 57 мигранти. Той е заловен

...
Задържаха 18-годишен ученик да превозва 57 мигранти. Той е заловен
Коментари Харесай

Задържаха ученик да превозва 57 мигранти, щял да получи 10 000 лв.

Задържаха 18-годишен възпитаник да транспортира 57 мигранти. Той е хванат на автомагистрала " Тракия ", съобщи Българска национална телевизия.

 

Мигрантите са афганистански жители, нито един от тях няма документ за идентичност. Ученикът имал потребност от финансови средства. С него се свързало лице, което му предложило да транспорти мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, против което щял да получи 10 000 лева Той се съгласил и за му бил възложен товарен автомобил, благосъстоятелност на друго лице.

 

Афганистанските жители се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България против към 3000 евро на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието благодарение на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии минали на територията на България.

 

Вървели пешком към 3 - 4 дни, достигнали до карнобатското Крумово градище, където към тях се включили и други мигранти, тъй че достигнали 57 индивида. Ученикът ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия.

 

Около 8.00 ч. на км 196 на автомагистрала " Тракия " автомобилът бил спрян от полиция. 18-годишния юноша е арестуван 72 часа.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР