Задържаха 17-годишен младеж от Русе за побой и грабеж с

...
Задържаха 17-годишен младеж от Русе за побой и грабеж с
Коментари Харесай

Задържаха 17-годишен за грабеж и побои в Русе

Задържаха 17-годишен юноша от Русе за побой и обир с изнудване, оповестява bTV.

Окръжният прокурор в града Георги Георгиев заяви, че по отношение на него е формирано досъдебно произвеждане за нанесена лека телесна щета по хулигански подбуди и обир с изнудване и породена междинна телесна щета.

Побойникът е бил арестуван през днешния ден преди обед. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване и да остане в ареста до 72 часа. След това се чака прокуратурата да изиска от съда непрекъснат арест за младежа, провокирал мощно отвращение с оповестен клип с нанесен побой.

Пред полицията той обяснил същото, което и в поста си във " Facebook " - че съжалява, заяви началникът на Охранителна полиция комисар Димитър Вачков. От прокуратурата и полицията приканиха всички, които са потърпевши от младежа, да подадат тъжби.

Първата тъжба е подадена на 27 октомври от момче, което е със счупена ключица и ребро. Когато то е споделило на полицията, че има и други като него, полицията е почнала търсене и по този начин се е стигнало до втори пострадал. А той, когато е схванал, че някой към този момент е подал тъжба, се е решил да направи същото за клипа с побой от април.

Тази заран в прокуратурата се е обадил и трети пострадал, който следва да бъде разпитан.

Окръжният прокурор разкри повече информация за нападението на 26 октомври - с изключение на пребит, на потърпевшия е лишен часовник, а самият той е бил принуден да заложи телефона си за 600 лева Парите са трябвали на бияча да почисти дълг, който имал към трето лице.

Извършените инспекции са открили, че 17-годишният е познайник на полицията.

Още от 2020 година е имал прояви на експанзия - нанесъл е няколко побоя на възпитаници поради персонални връзки или девойки. Още тогава с него е работено, като от Комисията за битка с противообществените прояви са образували възпитателно дело и са го санкционирали с неодобрение.

Георгиев увери, че прокуратурата и полицията ще бъдат безкомпромисни към такива случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР