Задар. Трима пилоти от ВВС на Хърватия са разследвани за

...
Задар. Трима пилоти от ВВС на Хърватия са разследвани за
Коментари Харесай

Jutarnji List : Скандал в хърватската армия – разследват пилоти за контрабанда на оръжия

Задар. Трима водачи от Военновъздушни сили на Хърватия са разследвани за контрабанда на оръжие, оповестява електронното издание на загребския всекидневник Jutarnji List .
Съгласно публикуваната информация преди към два месеца водачите на хеликоптер, които са били ситуирани във военна база край град Задар, са превозили цивилно лице, обвързвано с противозаконна продажба на оръжие. Към сегашния миг е известно, че и четиримата са на възраст 40, 41 и 42 година Цивилното лице е на 36 година Командирът на хърватските Военновъздушни сили бригаден военачалник Мато Микич удостовери за случая.
Уточнява се, че цивилният е позволен във военната база, облечен в униформа на боен водач. Тя му е била предоставена от тримата водачи. След това четиримата са се качили на боен хеликоптер и са потеглили на плануван образователен полет. Засега не е известно дали са кацнали някъде. След като е открито нарушаването, следствието е поето от престъпната и военната полиция на страната.Претърсени са жилищата, колите и кабинетите на обвинените. При обиските в региона на Задар и покрайнините, членове на гражданската полиция и Отдел „ Организирана престъпност “ на полицейското ръководство в Задар са разкрили 7948 единици военни муниции. Предполага се, че са продавани на черния пазар.
Според изказване на полицията в Задар са открити 6593 патрона с размери 5,56х45 мм, 908 патрона „ Калашников ", 31 муниции с диаметър 7,7-мм, както и муниции, употребявани за транспортните средства на хърватската войска MRAP и Humvee. Установени са и други нарушавания.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР