Задължителното ваксиниране се отнася за всички граждани над 18 години,

...
Задължителното ваксиниране се отнася за всички граждани над 18 години,
Коментари Харесай

От днес задължителна ваксинация в Австрия

Задължителното имунизиране се отнася за всички жители над 18 години, които имат адресна регистрация в Австрия. Изключение се прави единствено за бременните, както и за всички, които не могат да се имунизират по медицински аргументи или не развиват имунитет след имунизация. За това обаче те би трябвало да показват здравно удостоверение, издадено от профилирани амбулатории или лекари епидемиолози.

Австрия е първата страна в Европа, въвела наложителна имунизация против ковид. Няколко страни изискват имунизация от възрастните хора или работещите на основни позиции. Но единствено Австрия задължава всички.

Правителството упорства, че мярката е нужна, тъй като предотвратява препълването на лечебните заведения и национални карантини. Но само че всички са съгласни.

Около една четвърт от популацията не са имунизирани и доста от тях не желаят да го вършат по разнообразни аргументи.

Полицията ще може да постанова парична глоба в началото от 600 евро. Ако санкционирано лице се имунизира до две седмици след инспекцията, ще си получи парите от санкцията назад. При обжалване на санкцията е допустимо в съда да бъде наложена и още по-висока глоба - до 3600 евро.

В рамките на една година на неимунизираните могат да се постановат оптимално четири санкции.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР