Задължително условие за издаване на разрешение за строеж вече е

...
Задължително условие за издаване на разрешение за строеж вече е
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: С промени в ЗУТ спираме възможността за частни улици

Задължително изискване за издаване на позволение за градеж към този момент е да има приложена улична регулация. Това предложение на, създадено от екипа на основния проектант Здравко Здравков, беше признато с промени в Закона за устройство на територията, оповестява.
Тази смяна е основна за София и изключително при строителството в новите квартали, тъй като вкарва повече отговорност и съгласуваност. На процедура по този начин се стопира опцията в улиците да остават частни парцели и да се стига до прецеденти като затваряне на улици или частни такива. Такива случаи не са изключение поради неналичието на общинска благосъстоятелност върху уличната мрежа в квартали като “Витоша Водноелектрическа централа Симеоново ”, “Манастирски ливади ”, “Малинова котловина ”, “Кръстова вада ” и други Така столичният кмет Йорданка Фандъкова разяснява във Фейсбук измененията в Закон за устройство на територията. По думите ѝ това законово условие подсигурява и опцията по-късно улиците да бъдат изграждани.
 Фандъкова: Няма да усилваме налозите, множеството строителни компании не би трябвало да работят в София Фандъкова: Няма да усилваме налозите, множеството строителни компании не би трябвало да работят в София
Бюджетът е на София е реален и под напрежение, стратегически цели и планове отличават бюджета. Три са главните цели, които съм заложил...
“Втората основна смяна, която постигнахме, е условието при въвеждане в употреба на постройките с височина над 10 м да бъдат изпълнени благоустройствени действия и настилки по ред и в размер, избран от общинските препоръки. Тези промени дават гаранции, че ново строителство ще има единствено там и тогава, когато може да се обезпечи естествен достъп до бъдещата постройка. Всички знаем отрицателните образци в София и благодаря на Министерство на регионалното развитие и на народните представители, които поддържаха предложенията ни.
Това не са лесни промени, тъй като с тях се вкарват повече условия към вложителите, само че те дават повече ред и сигурност както за тях, по този начин и за жителите ”, споделя още столичният кмет. “Дава се и опция на общините да отстраняват по омекотен ред мобилни уреди от паркове, градини и площади. Столичната община имаше такава процедура, само че тя беше анулирана поради липса на законово съображение ”, прецизира Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР