Задължително трябва да има консултации с всички парламентарно представени партии

...
Задължително трябва да има консултации с всички парламентарно представени партии
Коментари Харесай

Бранимир Балачев пред SafeNews: Дали ще има правителство, зависи от преговорите

Задължително би трябвало да има съвещания с всички парламентарно показани партии и по-късно ще разпореди мандат. Той ще връчи първо на нас, на ГЕРБ-СДС, тъй като сме първа политическа мощ. Дали ще има държавно управление, към този момент зависи от договарянията. Това съобщи пред SafeNews националният представител от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев в коридорите на Народното събрание.

 

Още гледайте във видеото на SafeNews:

Имаме толкоз доста хора, които имат опит във властта, тъй че нямаме такива проблеми.

Ние сме сложили една рамка, казахме какво желаеме, тъй като по този начин явно не се получават нещата. Оттам нататък – излъчили сме един съвършен екип. Ние знаем какво желаеме, стига да има положително начало от другата страна. Мисля че президентът ще мине бързо консултациите. Седмица не повече има това държавно управление “, сподели Балачев.

 

SafeNews напомня, че президентът Румен Радев ще разгласи графика за осъществяване на съвещания с парламентарните групи. Това значително ще дефинира с какъв брой време ще разполагат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за договаряния, според от темповете на конституционната процедура по желание на ново държавно управление.

„ Явно пристрастеностите се нажежават и не е ясно дали водачите на партиите от обединението в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си подвигат залозите за идно удължение на взаимното ръководство, дали активизират своите гласоподаватели за нови избори “, съобщи Румен Радев.

След единомислещото приемане в Народното събрание на оставката на държавното управление, следва Радев да се срещне с всички парламентарно показани партии. След това ще връчи мандат на ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група – те имат седмица, с цел да предложат кабинет.

 

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР