"Задължително ще обжалвам оневиняването на д-р Иван Димитров. С оглед

...
"Задължително ще обжалвам оневиняването на д-р Иван Димитров. С оглед
Коментари Харесай

Майката на Плъха проклина съда, прокурор и адвокат възмутени от оправдателната присъда за д-р Димитров

"Задължително ще апелирам оневиняването на доктор Иван Димитров. С оглед чистото му правосъдно минало, това, че е доктор и престижът му в обществото, желаех условна присъда. Съдът, обаче, го оправда изцяло за убийството на Георги Дживизов. Настоявам за условна присъда. "

Това разяснява пред БЛИЦ прокурорът Георги Пенев по знаковото дело за убийството на Жоро Плъха.

Доживяхме: Присъдата на доктор Димитров за убийството на крадеца Жоро Плъха ще зарадва цяла България!

Защита на почерненото циганско семейство - юрист Красимир Елдъров, също бе безапелационен пред БЛИЦ, че ще апелира решението на пловдивския съд.

"Това е невиждан случай в страна от Европейски Съюз. Няма такава присъда! В 40-годишната си процедура на правист не съм чул някой да признае виновност и все пак да бъде оневинен ", разяснява юристът.

"Смъртното наказване у нас и в Европа е анулирано, само че от този развой разбирам, че всеки човек, попаднал в някаква обстановка, може да работи, както реши. В случая считам, че това отваря вратата всеки да извършва смъртна присъда и да остане безнаказан. Днес прочетох, че за ликвидиране на куче някъде в България са дали условно наказване, а в нашия случай има цялостно оневиняване при гибел на човек ", разяснява още пред БЛИЦ Елдъров.

БЛИЦ напомня, че през днешния ден Иван Димитров - Доктора бе оневинен за убийството на Жоро Плъха от Окръжен съд - Пловдив. Магистратите взеха решение, че не е превишил рамките на неибежна самозащита. Лекарят и юристът му напуснаха правосъдната зала, без да проронят дума.

Освен, че и прокуратурата, и юристът на фамилията на Плъха се заканиха да апелират, майката на убития - Златка, изригна в съда и стартира да крещи и кълне.
Тя се закани да "изрине целия съд ".

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР