Задължително оборудване на автобусите с видеорегистратори, които ще заснемат шофьора.

...
Задължително оборудване на автобусите с видеорегистратори, които ще заснемат шофьора.
Коментари Харесай

Законопроект: Задължителни камери в автобусите и край на помпите в такситата

Задължително съоръжение на рейсовете с видеорегистратори, които ще снимат водача. По-строги ограничения против " помпите " в такситата, както и промени при шофьорските курсове. Това с част от задачите на новият шеф на изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА) Бойко Рановски , които той очерта е изявление за " 24 часа ".
Най-спешните промени, които се приготвят още в първите дни на работа на Народното събрание, ще са в Закона за автомобилните транспорти. " От условието за наложителни колани ще бъдат изключени тези, които правят транспорт до 30 км в посока . Основният мотив е да не бъде обиден градският превоз. Подобни рейсове имат право да возят и правостоящи, в случай че не излизат на републиканска пътна мрежа. Ще бъде очакван гратисен интервал за половин година ", сподели Рановски.
Друга основна смяна, която приготвят от " Aвтомобилна администрация ", ще засегне изпитите за кормуване. Теоретичният изпит ще бъде от две елементи - решение на въпроси и решение на проблем по видеоклип. " Той ще основава действителна обстановка, примерно автомобилът се движи по пътя и отляво изскача велосипедист. Кандидат-шофьорите ще би трябвало да реагират с кликване на монитори и по-този метод ще се преценя бързината на реакциите им. Ситуациите на клиповете ще бъдат качени в интернет ", даде елементи новият шеф.
" Практическият изпит ще има три съставния елемент. Ще бъде изпит на образователна площадка, изпит в градски условия и отвън обитаемото място. Ще регламентираме, че би трябвало да има изпитна образователна площадка ", сподели Рановски. Той добави, че маршрутите за изпитите ще са регламентирани и ще се дават случайно от компютър.
" В закона сътворяваме организация за мониторинг върху изпитите, звено, което да прави инспекция на изпитите, на всеки изпитващ веднъж годишно. Тези промени от година се готвят от работна група дружно с сектора ", добави шефът на " Автомобилна администрация ". Разрешителният режим за компаниите, които образоват, ще бъде регистрационен.
Промени ще има и за велосипедистите . " Махнали сме условието за наложителни каски и за жилетки, поставили сме светлоотразителни детайли по облеклото, когато велосипедистите се движат по време на тъмната част на денонощието и отвън обитаеми места ", осведоми той.
Друга мярка, която се приготвя, е с фокус условията към таксиметровите апарати . " По инструкция таксиметровият уред би трябвало да регистрира времето на придвижването или изминатите километри, или композиция от двете. У нас таксиметровите апарати регистрират километрите и престоя. Смятаме, че тези неща основават предпоставки за операции, с помпите генерират повече време за престой ", е позицията на Рановски.
Ще има условие таксиметровите апарати да са вързани към генератора на сигнал (датчика, който регистрира километрите). Сигналът от скоростната кутия до таксиметровия уред ще би трябвало да е по предпазена връзка, с цел да не може да се вкара помпа. Ще бъде цифрова и шифрована и не може да се постави устройство, което да промени сигнала.
" Това ще става наложително, с цел да спрем помпите. Предвиждаме и един таксиметров автомобил да е с един уред, непрекъснато инсталиран, и самото фискално устройство ще е на самия лидер. Обсъждаме го с Национална агенция за приходите, сдружението на общините ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР