Задължително носенето на маска вече е част от нашето ежедневие.

...
Задължително носенето на маска вече е част от нашето ежедневие.
Коментари Харесай

Продължителното носене на маска увеличава риска от сухота в очите

Задължително носенето на маска към този момент е част от нашето всекидневие. Само че има една неточност, която всички позволяваме, когато я носим, написа БГНЕС.
Независимо дали е тъканна или хирургическа, тя би трябвало да се носи допустимо най-често и въпреки да е „ мощно целесъобразна “ единствено при избрани условия като дребни фамилни събирания, тя е станала незаменима при други.
Докато към този момент се чудим по какъв начин ще можем да сложим грима си под това парче плат, кое червило да изберем и даже по какъв начин да успеем да се отървем от дребните нежелани недостатъци, които се появяват при контакт, в този момент се появи нов проблем.
Продължителното носене на маската (такава, каквато я познаваме) усилва риска от сухота в очите, изключително при хора, които към този момент страдат от това преди – хората, които употребяват лещи или възрастни хора. Една от аргументите - прекъсването на дишането при неприятно притисната маска на равнището на носа! Не забравяйте, че този дребен проблем към този момент предизвиква по-голям проблем, добре прочут на притежателите на очила - появяването на нежелано замъгляване.
Но университетът на Ватерло в Канада отива още по-далеч, публикувайки резултатите от изследване, демонстриращо връзката сред сухотата на окото и носенето на маска. Според разнообразни откриватели, аргументите за по-голямата сухота на окото са следните:
- въздухът, който издишвате, се насочва към горната част на маската, на равнището на очите
- въздухът, който вдишвате, по-късно предизвиква изпаряване на слъзната течност и изсушава очите
В резултат очите наподобяват по-сухи, по-раздразнени. Те даже могат да парят, да станат червени и да са склонни към конюнктивит.
Ако има една неточност, която всички вършим, когато носим маска, това е фактът, че не овлажняваме очите си задоволително, което води до страданието им.
За лекуване на сухотата на очите, несъмнено, можете да се обърнете към физиологичен разтвор, който е потвърден. Но има и различен революционен артикул с огромна успеваемост: спрейовете за очи INNOXA.
В допълнение към решаването на този проблем със сухотата, тези спрейове овлажняват, успокояват и възвръщат сиянието на сухите и раздразнени очи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР