Задължително е да се случи. Това заяви в ефира на

...
Задължително е да се случи. Това заяви в ефира на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Задължително е Гешев да бъде отстранен

Задължително е да се случи. Това съобщи в ефира на БиТиВи евродепутатът Радан Кънев.

Рязката смяна на 180 градуса на някои членове на Висш съдебен съвет, политици и основния прокурор демонстрира, че зависимостите в правораздаването са на такава дълбочина, че го компрометират , разясни той.

Евродепутатът, бе безапелационен, че без дълбока правосъдна промяна не можем да приказваме за правова страна . Правовата страна не е единствено прокуратурата и правосъдната система. Тя включва самостоятелни регулатори и независимост на медиите, добави Кънев.

По думите му когато проблемите стават забележими, това е позитивно. Когато уронването на престижа на правораздаването продължи дълго това не се отразява добре на страната.

По отношение на, той уточни, че в състава му има специалисти, които вдъхват публично доверие, както и хора с качествени биографии. Според него в една парламентарна народна власт, политическите сили би трябвало да намерят формула за ръководство. Кънев акцентира, че това държавно управление има късмет да изведе страната от рецесията.

Като водещи цели той дефинира реализира прогрес в областта на сигурността, икономическо развиване. Постигането на конституционно болшинство също е значима задача пред Народното събрание. Допълни той.

ГЕРБ непрекъснато търсят провокация и намаляване на държавното управление, тъй като не са водеща мощ в кабинета , сподели още той.
 Радан Кънев угрижен от ускорения институционален разпад на страната
Радан Кънев угрижен от ускорения институционален разпад на страната

Евродепутатът вижда съсредоточена офанзива против опцията за кабинет с втория мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР