Задължителните тестове за коронавирус на летищата сработиха Но в горещите

...
Задължителните тестове за коронавирус на летищата сработиха Но в горещите
Коментари Харесай

Die Welt: Икономическите загуби за Германия ще са огромни

Задължителните проби за ковид на летищата сработиха Но в горещите точки за ковид, основно домовете за възрастни хора, федералното държавно управление ги прави наложителни едвам в този момент. Това е незабавно належащо, защото числата потвърждават, че отбраната на рисковите пациенти към момента не е на нужното равнище. В средата на октомври в течение на една седмица 959 души на възраст над 80 години се разболяха от ковид, 87 души починаха. Оттогава броят непрестанно се усилва. През първата седмица на декември имаше 13 887 нови инфекции и 2 671 смъртни случая. Всички очаквания в този момент са заложени на строгата карантина. Но министър председателят на Бавария към този момент се съмнява, че това ще бъде задоволително, написа Die Welt.
„ Казвам ви го изцяло искрено, никой не може да обещае, че 10 януари ще е краят (на карантината). Дори бих споделил, че не мисля, че всичко ще свърши на 10 януари “, съобщи Маркус Зьодер.
Икономическите вреди от карантината са колосални. Търговската асоциация пресмята, че 250 000 работни места са изложени на риск. Всеки ден съществува риск от загуба на един милиард евро доходи. Затова икономистите приканват политиците сега да мислят не за удължение на карантината, а за смяна на тактиката.
„ Всъщност, най-страшното е, че няма друга вероятност, с изключение на вероятното продължение на тази строга карантина. Ако съсредоточим вниманието си върху уязвимите групи, несъмнено, можете да постигнете огромно облекчение, тъй като това, което се случва в този момент, е по-скоро като пукотевица със завързани очи. Разбира се, това постоянно се случва, когато нищо не се знае “, съобщи професор Михаел Хютер, шеф на Института за немска стопанска система.
Икономистите и вирусолозите са на същото мнение по този въпрос. Германия се нуждае от дълготрайна тактика.
„ Сега би трябвало да използваме времето, с цел да измислим в действителност дълготрайни концепции, които могат да бъдат приложени в границите на шест месеца “, упорства вирусологът професор Андреас Доцауер.
А точно: каква ще бъде идната стъпка, с цел да не се сковава изцяло Германия и въпреки всичко на първо място да се защитят най-уязвимите членове на обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР