Задължителни остават ваксинационният паспорт и носенето на маска на закритоФренският

...
Задължителни остават ваксинационният паспорт и носенето на маска на закритоФренският
Коментари Харесай

Франция отменя COVID ограниченията през февруари

Задължителни остават имунизационният паспорт и носенето на маска на закрито

Френският министър-председател Жан Кастекс разгласи в четвъртък, че държавното управление ще анулира множеството от рестриктивните мерки поради COVID-19 през февруари, макар че нуждата от имунизационен паспорт и носенето на маска на закрито ще остане, заяви "Политико ", представени от Nova.bg.

Пропускът за ваксина ще влезе в действие от понеделник, съобщи Кастекс на конференция. Хората към този момент няма да имат право да демонстрират негативен тест, с цел да влизат в заведения за хранене, питейни заведения, театри, музеи и игрища или да пътуват с влакове - ще се приема единствено доказателство за имунизация.

От 2 февруари стадионите, арените и другите места с огромен приток на хора ще могат още веднъж да работят с цялостен потенциал. Задълженията за работа от къщи ще бъдат анулирани, макар че към момента ще се предизвикват, и към този момент няма да се изискват маски навън, както е сега в доста градове.

На 16 февруари ще бъде позволено да се яде и пие на стадионите, в кината и в превоза, както и да се пие, до момента в който се стои в питейните заведения. Нощните клубове ще могат да отворят още веднъж, макар че държавното управление не съумя да посочи дали ще се изискват маски.

През миналата седмица във Франция са регистрирани приблизително по 320 000 случая на COVID-19 всеки ден, като броят им непрестанно нараства. Но Кастекс заяви, че от двете едновременни талази, засегнали страната от разновидностите Делта и Омикрон, първата отстъпва, а втората стартира да спада в първите райони, където се е появила, в това число в Париж.

"Несъмнено се намираме в нова фаза на епидемията ", съобщи министър-председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР