Задължителен отрицателен резултат от PCR тест за пристигащите у нас

...
Задължителен отрицателен резултат от PCR тест за пристигащите у нас
Коментари Харесай

PCR тест се въвежда за пристигащите от Испания, Кипър и Русия


Задължителен негативен резултат от PCR тест за идващите у нас от Испания, Кипър и Русия вкарва здравното министерство. Изискването влиза в действие от 8 юли, като резултати от антигенни проби няма да се признават.

На наложителен тест подлежат и хората, притежаващи документ за приключена имунизация. Това разпорежда в здравният министър доктор Стойчо Кацаров. Причина за въвеждането на по-рестриктивната мярка е възходящият брой на инфектираните с ковид в тези страни, подбудено от разпространяването на делта-варианта.

"При налична информация за установена забележителна отрицателна смяна в епидемиологичната обстановка в дадена страна от зелена или оранжева зона, на идващите от нея в Република България лица могат да бъдат прилагани характерни противоепидемични ограничения ", разпорежда министър Кацаров, с което се разрешава въвеждането на спомагателни ограничения, отвън към този момент признатите.

По този метод статутът на Русия, Кипър и Испания към момента не се трансформира, т.е. те към момента не попадат в алената зона, идващите от която не се позволяват в страната. При изчезнал документ за PCR тест, идващите у нас евентуално ще подлежат на 10-дневна карантина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР