Задълженията на ТЕЦ “Варна към 8 март са 37,5 млн.

...
Задълженията на ТЕЦ “Варна към 8 март са 37,5 млн.
Коментари Харесай

ТЕЦ “Варна” на Доган дължи 37,5 млн. лв. на “Булгаргаз”, запорират сметките ѝ

Задълженията на Топлоелектрическа централа “Варна ” към 8 март са 37,5 млн. лева, а “Булгаргаз ” стартира запор на сметките ѝ. Това оповестява министърът на енергетиката Александър Николов в писмен отговор на въпрос на народния представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев, научи Moreto.net.

На 2 март Мирчев попита министъра, какви са отговорностите на Топлоелектрическа централа “Варна ” към “Булгаргаз ” ЕАД, какви са аргументите за натрупването им и за какво страната не е почнала да си ги търси? Дружеството е мажоритарна благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Всичките 37,5 млн. лева са за неплатени, само че доставени или резервирани количества природен газ, както и за неустойки, като тези отговорности са зародили единствено за два месеца - януари и февруари тази година, дава отговор министър Николов.

Още на 1 февруари “Булгаргаз ” е спрял доставките на газ за Топлоелектрическа централа “Варна ”, като я е поканил да погаси дължимите суми в цялостен размер до 10 март.

“От страна на сдружението ще бъдат подхванати всички планувани в закона ограничения за събиране на насъбраните вземания, които включват запор на банкови сметки на длъжника, формиране на искови и изпълнителни производства със съответните обезпечителни ограничения ”, увери министърът на енергетиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР