Задължение на кметовете е да следят за заразените с и

...
Задължение на кметовете е да следят за заразените с и
Коментари Харесай

РЗИ: Задължение на кметовете е да следят за заразените с Covid-19

Задължение на кметовете е да наблюдават за инфектираните с и карантинираните хора в съответните насели места, се споделя в писмо, публикувано от, съобщи БНР.
Позицията е във връзка недоволството на 30-те кмета от общината, които настояват, че от два месеца нямат никаква изясненост за хода на развиването на Covid-19, защото никой не ги осведоми за това. 
 Зам.-директорът на ОДМВР-Пазарджик умря в резултат на COVID-19 Зам.-директорът на ОДМВР-Пазарджик умря в резултат на COVID-19
Заместник-директорът на Областната дирекция на полицията в Пазарджик - комисар Светослав Телбизов, е умрял в резултат на заразяване с...
Във връзка с недоволството на кметовете, което бе отразено и в медиите, Регионалната здравна ревизия уведомява, че със заповед на министъра на опазването на здравето от 29 май т.г., общините имат достъп до данните за лицата сложени под карантина и потвърдените случаи на Covid-19 посредством Националната осведомителна система. 
Достъпът до информацията се реализира посредством дипломиран информативен автограф след предварителна регистрация. 
Самата регистрация се обезпечава от Националното съдружие на общините, като по места се подават и чиновници, които да работят всекидневно със системата. Регионалната здравна ревизия няма задължението да осведоми всеки един кмет за новозаразените и карантинираните, нито посредством имейл, нито по телефона, се споделя още в публикуваното писмо. 
Преди седмица кметовете на пазарджишките села алармираха, че втори месец нямат никаква информация за хода на болестта в обитаемоте им места, още повече, че се вижда втора вълна на българи, които се завръщат от чужбина, поради усложнената икономическа конюнктура там, напомни БНР.
 Кметове упорстват за финансова поддръжка и за общините Кметове упорстват за финансова поддръжка и за общините
Кметове от страната упорстват държавното управление да окаже финансова поддръжка и на общините, защото те също търпят загуби от Covid-кризата...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР