Задължение на кандидата за министър-председател е да говори с министрите,

...
Задължение на кандидата за министър-председател е да говори с министрите,
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Конституцията допуска да има смяна на кандидати за министри

Задължение на претендента за министър-председател е да приказва с министрите, които е предложил. За президента мандатът се смята за изпълнен, когато кандидат-премиерът се върне при него със конструкция и състав на държавно управление. Това сподели в ефира на  преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова. Тя акцентира, че Конституцията позволява по правни, персонални или политически аргументи да има промяна на претенденти за министри.

Припомняме, че във вторник Мария Габриел от ГЕРБ-СДС върна досието с проучвателния мандат на президента Румен Радев. В състава на проектокабинета ѝ бяха представени имена на 11 министри, които след това си направиха отказ. Те обявиха, че не са се подписвали под кандидатурите си. 

„ Първата фаза на процедурата е завършила. Сега следва втората – в Народното събрание. Следва депутатите да изберат министър-председателя Мария Габриел и по нейно предложение – състава на Министерския съвет. Дали е допустимо да бъдат заменени 11 от 20-те позиции – коства ми се допълнително ”, уточни доцент Киселова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР