Задълбочените проверки няма да са единственото условие на Apple. За

...
Задълбочените проверки няма да са единственото условие на Apple. За
Коментари Харесай

Колко хитро: Apple ще изисква финансови гаранции в размер на 1 млн. евро от магазините за iOS приложения на трети страни

Задълбочените инспекции няма да са единственото изискване на Apple. За да могат разработчиците от трети страни да конфигурират своите магазини за приложения на устройствата с Apple iOS в Европейския съюз би трябвало да се съблюдава още едно доста хитро изискване. Според информацията на изданието 9to5Mac разработчиците на магазини за приложения от трети страни ще би трябвало да дават на Apple финансови гаранции в размер на 1 млн. евро. При това всяка година. Хитро решение.

Гарантите по тази договорка би трябвало да бъдат финансови организации с кредитен рейтинг от равнище А, според разпоредбите на Apple, като последните ще се управляват в това отношение от рейтинговата система на S&P, Fitch или Moody’s. Гаранциите ще бъдат предоставени под формата на акредитив в размер на 1 млн. евро. Той би трябвало да бъде получен от Apple, преди разработчикът да получи правото да популяризира личния си магазин за приложения на устройствата на тази марка в Европейския съюз.

Разработчикът от трета страна ще би трябвало да заплаща на Apple по 50 евроцента за всяка първа потребителска апаратура на магазина за приложения. При това в границите на една година. В този случай описаното нагоре акредитивно писмо ще подсигурява сериозността на желанията на разработчика. Разработчиците на магазини за приложения в Европейския съюз ще би трябвало да дават това поръчителство на годишна база. Разбира се, в случай че желаят да запазят опцията да популяризират своите софтуерни артикули в екосистемата на Apple. Заобикаляйки нейния формален App Store. Новата политика ще влезе в действие през март с излизането на iOS 17.4, само че единствено в юрисдикцията на Европейски Съюз.

Тази информация провокира огромен звук. Не единствено в Европейски Съюз, само че и в целия свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР