Задълбочената проверка на България, Румъния и Хърватия показа, че те

...
Задълбочената проверка на България, Румъния и Хърватия показа, че те
Коментари Харесай

ЕК: България отговаря напълно на изискванията за Шенген

Задълбочената инспекция на България, Румъния и Хърватия сподели, че те напълно извършват условията за влизане в Шенген. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. И означи, че спомагателни инспекции, поискани от някои страни, са посочили, че България и Румъния са засилили отбраната на външните си граници.

Йохансон съобщи, че Европейската комисия няма информация, че границата сред България и Турция може да бъде премината против 50 евро. В петък нидерландският министър председател Марк Рюте съобщи, че страната му желае да предотврати точно това.

Йохансон сподели още, че министрите на вътрешните работи разполагат с всички отчети, сочещи, че България, Румъния и Хърватия дават отговор на условията и чака позитивен резултат за приема и на трите страни при гласуването на 8 декември. Тогава ще се организира съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на Европейски Съюз.

Според комисаря по европейския метод на живот и зам.-председател на Европейска комисия Маргаритис Схинас е мит изказванието, че Шенген значи по-малко надзор. " Разширяването на Шенген ще докара до по-сериозен надзор по външните граници на Европейски Съюз ", увери Схинас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР