Задълбочен разговор по проблемите на община Благоевград и възможните модерни,

...
Задълбочен разговор по проблемите на община Благоевград и възможните модерни,
Коментари Харесай

Евродепутатът П.Витанов: Вярвам в победата на Николай Шушков, той знае как Благоевград може да се възползва по-добре от европейските фондове

Задълбочен диалог по проблемите на община Благоевград и вероятните съвременни, европейски решения в редица област организираха самостоятелният претендент за кмет на Благоевград, подсилен от Българска социалистическа партия и коалиция Левицата, Николай Шушков и евродепутатът Петър Витанов.

В слънчевия съботен ден те се срещнаха неофициално с поданици и посетители на регионалния център на Пиринско и изслушаха техните проблеми и упования към бъдещия кмет.

Благоевград има потребност от качествено ръководство. Не някой да се учи занапред какво би трябвало да прави като кмет, а човек с богат административен опит, бил на разнообразни управителни длъжности, с опит и в бизнеса. Видно е, че Николай Шушков е харесван и почитан от града, той е верният избор и без никакво подозрение ще бъде добър кмет. Това мнение изрази евродепутатът Петър Витанов. Той акцентира, че е значимо Благоевград да избере властник, който знае по какъв начин да се възползва от европейските благоприятни условия – включително за финансиране на планове с европейски средства.

Доброто партньорство и връзка сред европейска, национална и локална власт дават същински нужните резултати за просперитета и добруването на хората. В нашата непрекъсната работа се виждат резултатите на терен, и ще се видят не в Брюксел, а в Благоевград, безапелационен бе Витанов.

На собствен ред Николай Шушков благодари на евродепутата и означи, че тази поддръжка е доста значима както за него като претендент – кмет, по този начин и за всички поданици на община Благоевград.

„ Виждам благоприятни условия в по-пълноценното потребление на европейските фондове и стратегии, директно ориентирани към развиването на районите и обитаемоте места, които в последните години не се почувстваха в нужната степен в Благоевград “, означи Николай Шушков. Той напомни, че Благоевград до този миг не е взел участие в процедурата за отсъждане на Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на български общини, с която НСОРБ, в партньорство с Министерството на районното развиване и благоустройството, предизвикват българските общини да покриват високи критерии за качество на административното обслужване и положителното ръководство в своите общности. Процедурата се организира от 12 години, само че отсъствието на община Благоевград от нея е явен знак, за неприятно ръководство.

„ Управлението на община Благоевград е лишено от резистентност и дълготрайна ориентация; не е отворено към нововъведения, въвеждане на нови решения и положителни практики; не е дейно, не подсигурява почтеност, безпристрастност и предсказуемост; лишено е от неприкритост и бистрота, не улеснява разбирането за това, по какъв начин се вземат решение значимите въпроси, по какъв начин се употребяват публичните фондове и по какъв начин е предпазен публичния интерес “, заключи Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР