Задълбочаваме партньорството между България и Полша, защото туристическият потенциал и

...
Задълбочаваме партньорството между България и Полша, защото туристическият потенциал и
Коментари Харесай

Министър Проданов: Засилваме рекламата на балнеотуризма в Полша

„ Задълбочаваме партньорството сред България и Полша , тъй като туристическият капацитет и на двете страни е извънредно висок. Веднага след края на дейния летен сезон ще стартираме акция за реклама на здравния туризъм в Полша и да направи дестинация България целогодишна. Това е политика за страната, бизнес опция и здраве за хората “. Това разгласи министърът на туризма Христо Проданов на брифинг след среща с държавния секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша Анджей Гут-Мостови.

„ През годините се наблюдаваше отлив на полски туристи, след което това се промени и предходната година имаше сериозен растеж на визитите. По предварителни прогнози от 12 полски градове ще се извършват чартърни полети към Черноморието “ , разгласи министър Проданов и добави, че чака двойно нарастване на туристите.

От своя страна Гут-Мостови означи, че се работи интензивно за продан на туристи сред двете страни. По думите му измежду полските туристи ще се популяризират българските минерални извори и упованията са за растеж на визитите сред двете страни.  

Министър Проданов и Гут-Мостови откриха Българо-полски бизнес конгрес и участваха в експертна среща на двете министерства в София. Държавният секретар Гут-Мостови открои опциите пред полските туристи за отмора в България, която предлага освен добра отмора на Черно море, само че има и доста други благосъстояния в други области – планините, лековити минерални води и деен туризъм, а също по този начин доста богата просвета и история, което прибавя напълно допълнение на пребиваването на туристите в България.

Министър Проданов насочи обръщение към туристите от Полша, че България е несъмнено и умерено място за отмора. Държавният секретар Гут-Мостови означи, че сигурността на туристите е един от фундаменталните фактори, който желаеме да подчертаем, с цел да може туризмът в нашите две страни да бъде сигурен и безвреден.
България ще употребява полския опит за въвеждане на ваучерна система за почивки. „ Имаме цялостно единогласие с съдружните сътрудници, че ваучерната система би трябвало да бъде въведена у нас и действаме интензивно да се случи. Другата значима тематика е за основаването на единна туристическа организация, тъй като бизнесът и страната би трябвало да работят дружно, с цел да се реализират положителни резултати. А сега има над 200 организации в туристическия отрасъл “, разяснява българският министър.

Сред тематиките на диалози на двете делегации беше и въвеждането в България на гаранционен фонд, който да обезщетява туристите при несъстояли се пътувания и почивки. Министър Проданов беше безапелационен, че по време на корона рецесията се е потвърдила потребността от основаването на подобен, най-много с неочакваното прекъсване на пътуванията и при случаите, когато туроператори изпадат в затруднено състояние.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР