Задълбочава се кризата с дървата за огрев и пелетите. Хората,

...
Задълбочава се кризата с дървата за огрев и пелетите. Хората,
Коментари Харесай

Задълбочава се кризата с дървата за огрев и пелетите

Задълбочава се рецесията с дървата за огрев и пелетите. Хората, които се отопляват на твърдо гориво, се оплакват от високи цени и недостиг по складовете. А в Югозападна България започнаха и измами - мними търговци лъжат хората, че против предплатено възнаграждение ще им доставят на дърва за огрев.

Само в последния месец десетки тъжби идват в офиса на омбудсмана Диана Ковачева. Оплакванията са, че цените на твърдото гориво са високи, а се намира и все по-трудно.

" Преди 2 години е имало понижаване на добива на дървесина с към 17%, макар че през този месец август с 20% е повишен този рандеман, което би следвало да компенсира ", съобщи проф. Диана Ковачева, народен омбудсман.

От Комисията за защита на конкуренцията показват, че измежду аргументите за високите цени е огромното търсене и повишаването на електрическата енергия за преработващите предприятия. Ковачева обаче упорства да се ревизира дали няма и далавера.

" КЗП да стартира инспекции по складовете, с цел да ревизира документите, наличностите и дали по някакъв метод не се нарушават правата на потребителите по отношение на тези фрапантно високи цени ", сподели още Диана Ковачева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР