Задълбаването в технически подробности във връзка с гласуването е недостойно

...
Задълбаването в технически подробности във връзка с гласуването е недостойно
Коментари Харесай

Проф. Константинов за решението на ЦИК: Технически въпрос, но хората губят вяра в изборния процес

" Задълбаването в механически детайлности по отношение на гласуването е неприлично за страна от Европейския съюз в първата половина на 21 век. Една страна не може да се занимава с такива нелепости ", съобщи за Епицентър.бг проф. Михаил Константинов.

 

Математикът и дълготраен член на ЦИК разяснява решението на ЦИК от 20 февруари да отпадне отделното записване в протокола на резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване. Точно поради това решение представителят на Комисията Цветозар Томов напусна този пост. 

" Изобщо не ме интересува на кого какви са му съображенията. Това са ирелевантни диалози, несъответстващи на концепцията на изборния развой - това, да се занимава страната с механически процедури към гласуването. Няма такова нещо в Европа.

Това е един неподобаващ диалог. Това е диалог за механически детайлности. Техническите детайлности се вземат решение от механически лица и те въобще не занимават обществото с тях ", продължи проф. Константинов.

Според него над ЦИК се намира Върховният административен съд. И който не е удовлетворен от решенията на ЦИК, може да ги апелира пред Върховен административен съд.

 

" Единственото, което произлиза от тези диалози е, че хората дефинитивно престават да имат вяра в изборния развой. Доверието отива компактно към нулата, а без доверие няма смисъл да вършим избори ", безапелационен бе проф. Михаил Константинов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР