Задачите на задачите е как да спрем прогресивното обедняване на

...
Задачите на задачите е как да спрем прогресивното обедняване на
Коментари Харесай

Карадайъ във Варна: Само инвестиции ще спрат прогресивното обедняване

Задачите на дилемите е по какъв начин да спрем прогресивното обедняване на хората. Някои са потвърдили че не знаят по какъв начин, само че до момента в който бяхме в ръководството, Движение за права и свободи е сподели по какъв начин – посредством вложения. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Варна, в която участваха още евродепутатът Искра Михайлова, специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов и лидерът на листата Филиз Хюсменова, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Обедняването не може да се пресече с разпределяне. С разпределяне няма по какъв начин да стане. С разпределяне се натрупва дълг, който в случай че тази обстановка продължава, ще пораства с 15 милиарда на година. Няма по какъв начин да стане и с разпределяне от джипката, безапелационен бе Карадайъ.

Той напомни, че след огромното обедняване в края на 90-те години, по време на ръководството на Движение за права и свободи, страната е прибирала приблизително по 2 милиарда дълг годишно, а при ГЕРБ – той е растял с 2 милиарда на година. В края на 2020 години дългът бе 21,5 милиарда, а през днешния ден към този момент надвишава 40 милиарда, посочи ръководителят на Движение за права и свободи.

Инвестициите стигаха 13 милиарда лв. по време на ръководството на Движение за права и свободи, което даде опция да се откриват работни места, да се подвигат приходите и хората да живеят по-добре, напомни Карадайъ. Той съобщи, че в този момент, при срещите си в цяла Северна България – от Видин до Варна, на всички места хората са се оплаквали, че прогресивно обедняват.

Всеки знае, че огромна част от вложенията идват от евросредствата, които липсват, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи и изясни повода.

Още преди три години поискахме да се сформира експертно държавно управление, тъй че всички експерти по европейските стратегии от политическите сили в тогавашния парламент да се включат в написването на Плана за възобновяване и резистентност, и оперативните стратегии. От дебелоглав тогава ГЕРБ не се съгласи, а след това пристигнаха инцидентните минувачи, които направиха Плана за един олигарх. Докато Европейския сътвори този инструмент за опазване на работни места и дребните, и междинните компании, в България Планът за възобновяване и резистентност бе написан, с цел да се резервира един олигарх. Затова и няма вложения, изясни Карадайъ.

Нещата в този момент би трябвало да се върнат в нормалността, всички дружно би трябвало да спрем прогресивното обедняване, а незабавно по-късно би трябвало да си сложим за цел – постигане на междинните европейски стандарти на живот у нас. Това ще стане с Движение за права и свободи, безапелационен бе Карадайъ.

Той напомни, че мотото на акцията е " Разум, Отговорност, Диалог! ". Трябва ни разсъдък, с цел да оценим параметрите на обстановката и да намерим излаз от нея, отговорност – с цел да осъществяваме решенията в действителния живот и разговор, с цел да намерим политическата формула за решение на проблемите на хората и страната, съобщи Карадайъ.

Всички ние сме от една кръвна група – Движение за права и свободи. Всички ние сме огромен, мощен жанр, депесарски, който сплотява, а не разделя, който демонстрира силата за превъзмогване на трудностите, за съпричастност и състрадание, добави водачът на Движение за права и свободи и благодари на структурите за проведената огромна дарителска акция в поддръжка на опустошителното земетресение.

Дарители бяха всички български жители, реверанс пред тях, съобщи още Карадайъ.

На България й би трябвало парламент, би трябвало й рационално и отговорно болшинство, което може да води разговор. Такова болшинство може да излъчи рационално, отговорно и диалогично държавно управление, безапелационна бе Искра Михайлова.

Следващата стъпка се споделя вложения, тъй като с раздаването на помощи не става, сухите пари, раздадени на калпак, свършват. Инвестициите са спасението, ние сме го правили и знаем по какъв начин и от кое място, добави Михайлова.

Тя напомни, че в края на предходната година длъжностен министър е оповестил, че сме получили 1,2 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност, само че след това никой не е чул къде те били вложени. Нещо повече – приказва се, че с тях се заплащат пенсии.

Първата задача на новото държавно управление, за което ние ще носим отговорност, е всички вероятни вложения по Плана за възобновяване и резистентност да доближат до българските жители, до дребния и междинен бизнес, до строителите, до транспортните компании, до комерсиалните компании, до туристическия отрасъл, до услугите. Защото задачата на този проект е да се поддържа дребния и междинен бизнес. Ние го знаем и ние ще го създадем, за разлика от други, които не желаят това да се случи, сподели Искра Михайлова.

Най-използваните думи през миналата година в обществената тирада съгласно публично проучване са война, инфлация, избори. Войната се води на няколко стотин километра от нас. Инфлацията е 60 % по висока от тази в еврозоната. Избори имаше 4 пъти дотук, в този момент - пети път. Но липсва думата рецесия, съобщи Филиз Хюсменова.

У нас високите разноски за живот, които всички ние вършим, не се назовават рецесия. А това е рецесия и то следващата. Но това са най-използваните думите, а всеки от вас посвоему, всеки ден претърпява тази рецесия, сподели Хюсменова. И добави: " Днес в живота ни терзанието се трансформира в боязън. Надеждата, за жалост, не я виждаме. Разочарованието прераства в изтощение. А хората желаят да се работи. ".

„ Дела трябват, а не думи! ", е споделил Апостола на свободата Васил Левски. Израз-аксиома за човешкото битие, напомни дългогодишният евродепутат на Движение за права и свободи, някогашен министър.

В тази конюнктура всяко деяние, което не оказва помощ за построяването на законно държавно управление с ясна стратегия, граничи с закононарушение към хората. Всяко безучастие също, безапелационна бе Хюсменова.Хората желаят каузи и думи в едно и то в техен интерес, тъй като вие го заслужавате, съобщи тя.

Затова дано да влеем силите си в нашата партия - Движението за права и свободи, с цел да използван на процедура нашата политика да сплотява, а не да разделя, да носи мир, успокоение, благоденствие. С разсъдък, с отговорност и с разговор да вървим по пътя си, в който намираме себе си в нашата партия. И дано с номер 13 в бюлетината да реализираме най-хубавите резултати за Варна, прикани Филиз Хюсменова.

Нашата съществена цел е да се преборим с бедността. Ние сме потвърдили, че го можем. Направихме го в интервала 2001 – 2009 година, когато Движение за права и свободи участваше в ръководството, сподели и общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР