Задачата вече е възложена от Общината, дейностите стартират още днес

...
Задачата вече е възложена от Общината, дейностите стартират още днес
Коментари Харесай

Започна почистването на крайбрежната алея в Бургас, затрупана с пясък след урагана

Задачата към този момент е предоставена от Общината, дейностите започват още през днешния ден

Започва почистването на крайбрежната алея край Солниците в Бургас, която след жестокия вихър преди дни бе затрупана с пясък от плажната линия, оповестиха за Флагман от Общината. В рамките на няколко дни тоновете пясък, които морето изхвърли във вътрешността чак до някои от складовете в региона, ще бъдат върнати на мястото им, а самата алея - почистена и актуализирана.

Задачата към този момент е предоставена и до края на актуалната седмица би трябвало да бъде и завършена, колкото и комплицирано да е. На места е развалена и оградата, която също би трябвало да бъде възобновена в същия период.



Участъкът от паркинга на Северния плаж до Солниците не за пръв път е в такова положение след стихия. Той е на ниска надморска височина - на процедура на кота 0, и малко по-големи от нормалното талази нормално предизвикват сходни вреди. Ситуацията се усложнява и от неналичието на пясъчни насипи, каквито нормално се натрупват на брега в края на дейния летен сезон, с цел да защищават линията от вълнението през зимата.

При всички случаи от Община Бургас просто изчакаха метеорологичните условия да се подобрят, ситуацията да се успокои след тежката стихия и да се отвори подобаващ миг, с цел да стартира почистването. Така още до края на тази седмица алеята край морето ще бъде подготвена за прилагане в истинския ѝ тип.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР