Задачата, с която съм натоварен, е доста тежка в тази

...
Задачата, с която съм натоварен, е доста тежка в тази
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски изброи 4 аксиоми за бъдещия кабинет по време на срещата с ДПС

" Задачата, с която съм претрупан, е много тежка в тази политическа обстановка. Желанието ми е в случай че успеем да изградим екип от експерти без ярка политическа багра, които да могат да преведат България през тези сериозни месеци, да избегнем влизането в нов цикъл на предварителни избори. Защото, в случай че в този момент не съставим държавно управление, има заплаха от последващи и по-следващи избори ", сподели проф. Габровски. " Ако има нови изключителни избори, ще изгубим парите по Плана за възобновяване и резистентност, а и нови избори са явен знак, че няма да са последните за годината ", добави проф. Габровски.
 
Той бе безапелационен, че в случай че в този момент не се сформира работещо държавно управление вероятността да отидем не един, а два пъти на нови предварителни избори е доста огромна. Проф. Габровски благодари на Мустафа Карадайъ и Движение за права и свободи за готовността да водят разговор.
 
 Среща на проф. Габровски с Движение за права и свободи Среща на проф. Габровски с Движение за права и свободи Източник: Zonanews
Списък с аксиомите на бъдещия кабинет прави кандидат-премиерът проф. Николай Габровски. Това съобщи самият той след края на срещата си с водача на Движение за права и свободи Мустафа Крадайъ и заместниците му Йордан Цонев и Ахмед Ахмедов, на която двете страни демонстрираха единодушие за нуждата от възобновяване на разговора и нормалността в политиката. Четири съществени целта, посочени от Габровски, бяха подкрепени от Движение за права и свободи. Те са стабилизиране на страната и осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност, Шенген, еврозоната и битката с корупцията.
 
 Среща на проф. Габровски с Движение за права и свободи Среща на проф. Габровски с Движение за права и свободи Източник: Zonanews
Г-н професоре, бих желал от името на Движение за права и свободи да ви поздравим с тази отговорност, която поемате в тази сериозна да страната обстановка, тъй като единствено един незадълбочен взор върху вашата биография задоволително ясно приказва, че вие нямате потребност от партийно политическите противоборства, които за жалост се постановиха в последните години в нашата страна. Радваме се да чуем, че на политическия терен би трябвало да се търси нормалността, съобщи Мустафа Карадайъ. И напомни, че за Движение за права и свободи това не е непозната тематика. За това призоваваме от 2016 година когато " Да върнем нормалността " бе мото на националната ни конференция, сподели водачът на Движението. Нормалността за нас минава наложително през разговора, акцентира Карадайъ.
 
 Среща на проф. Габровски с Движение за права и свободи Среща на проф. Габровски с Движение за права и свободи Източник: Zonanews
Проф. Габровски заяви, че договаря за държавен екип с хора без ярка политическа багра, с потвърден професионализъм, с които да преведе България през идващите месеци. О етични съображения към тях обаче не назова имената им.
 
В обстановката в която се намираме съгласно нас вие сте прав, че ярките партийни фигури, без значение какви специалисти са, тъй като всяка партия има несъмнено потвърдени специалисти, биха затруднили прехода към тази нормалност, за която приказваме, разяснява Карадайъ. И съобщи: " Ние години наред виждаме, а най-много сега, ултиматуми за осъществяване на диалози, отвод от диалози камо ли разговор. Диалогът е доста надалеч. Затова ви поздравяваме, че поемате в такава комплицирана обстановка отговорността със своя персонален престиж да допринесете за нормалност в политическата среда и въобще в средата, в която живеем ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР