Задачата пред пилота Валентин Терзиев е възможно да е била

...
Задачата пред пилота Валентин Терзиев е възможно да е била
Коментари Харесай

Ген. Спас Спасов: Задачата на пилота Терзиев може да е била на границите на възможностите

Задачата пред водача Валентин Терзиев е допустимо да е била на границите на опциите и крие доста опасности. Това съобщи някогашният боен водач и ръководител на фондация " Български Висш съдебен съвет " ген. Спас Спасов в.

Според него отчетът за злополуката с военния изтребител е справедлив и явен.

" Докладът е извънредно акуратен, прецизен и дава изясненост ", съобщи Спасов.



Според Спасов най-вероятната причина за случая е описаната като загуба на пространствената ориентировка на водача при нощния полет над море. Според него в по този начин изнесената информация няма опит да бъде вменена виновност единствено на водача.

" Това са естествени данни за един изтребител, който в подобен миг преследва някаква цел, сложена му е задача, преследва задачата и и са възможни тези скорости. Височината е по-малка от естествената, само че не обикновено допустимата. допустимо е и на тази височина да се организира. "

По думите му политиците не са дали задоволително благоприятни условия за подготовка на българските бойни летци.

" Това, което виждаме в отчета, съгласно мен, е допускане на границите на опциите на водача и осъществяването на тази задача.



Според него този, който е управлявал директно осъществяването на доближаване, на захват и ориентиране на водача, може би е трябвало да се намеси и да попречи по-нататъчно извършване на задачата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР