Задачата ни е да победим Доминикана и Полша, за да

...
Задачата ни е да победим Доминикана и Полша, за да
Коментари Харесай

Нася Димитрова: Задачата ни е да победим Полша и Доминикана

" Задачата ни е да победим Доминикана и Полша, с цел да останем във ВНЛ, само че не би трябвало да излизаме с мисълта, че би трябвало да бием единствено тези два тима. Трябва да даваме максимума от себе си във всеки един мач, с цел да се гради опит в младите състезателки ", разгласи централният блокировач на женския народен тим по волейбол Нася Димитрова.

За отбора предстоят мачове от Волейболната лига на нациите в " Арена Армеец " в София тази седмица, като " лъвиците " ще се изправят против Доминиканската република, Бразилия, Италия и Полша.

" Със сигурност ще бъде доста мъчно, тимът ни е много подмладен, някои от главните играчи ги няма. Ще се борим за оставане в шампионата, тъй като това е шампионат, който може да построи тима в идващите години и да покажем много по-добри резултати. Огромна чест и привилегия да играеш за националния тим и да играеш за българската аудитория. Надяваме се да създадем положителни мачове и да зарадваме публиката ", показа Димитрова преди началото на шампионата.

Либерото Жана Тодорова изрази неспокойствие от идните мачове в София.

" Много е прелестно за поредна година шампионат от международна класа да бъде в България. За мен е по-специално да играем в Арена Армеец, тъй като това не ми се е случвало до момента. Видяхте на мачовете на мъжете страхотна атмосфера и да се надяваме да играем добре, с цел да идват от ден на ден хора. Невинаги физиката побеждава, нашите мощни детайли са сервиса, да играем добре в отбрана и да играем по-умно в офанзива, а не силово. Мястото на България е във ВНЛ при най-хубавите, с цел да можем да се развиваме ", сподели тя.

От 28 юни до 3 юли София приема шампионата от третата седмица на Волейболната лига на нациите при дамите. Женският народен тим на България ще изиграе първия си мач от домакинския шампионат от Волейболната лига на нациите в " Арена Армеец " на 28 юни (вторник) против Доминиканска република. На 1 юли (петък) " лъвиците " се изправят против Бразилия - финалистки от последните две издания на Волейболната лига на нациите, сребърни медалисти от олимпийските игри в Токио и №2 в света при дамите сега. На 2 юли (събота) родните националки посрещат настоящите европейски шампионки от Италия. На 3 юли (неделя) България се изправя против Полша. Всички български мачове са от 20 часа.
 Мичели: Дано направи нова крачка в развиването си като състав
Мичели: Дано направи нова крачка в развиването си като състав

" Дано да забележим същата поддръжка и в нашите мачове "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР