Задачата на руския космически АЕЦ ще е да зарежда по

...
Задачата на руския космически АЕЦ ще е да зарежда по
Коментари Харесай

С Това Забиха Всички В Земята! Няма Да Повярвате Къде Ще Е Новата Аец На Руснаците! Правят Я В

Задачата на съветския галактически АЕЦ ще е да зарежда по безжичен метод спътници благодарение на лазерни технологии, написа в. " Известия ", представен от Българска телеграфна агенция.

Конструкторското бюро " Арсенал " е получило от държавната корпорация " Роскосмос " поръчката. До края на месец ноември 2018 година разработчикът би трябвало да показа главните характерности на спътника-електростанция, другите разновидности за позиционирането му в орбита, схеми за извеждане в космоса както и обезпечаването на сигурността при изключителни обстановки.

Разработките в тази област се водят още от руско време, напомня изданието.

За петнадесетина години бяха издигнати към 30 спътника с нуклеарни електроустановки.

Но като цяло специалистите бяха решили, че стартирането в орбита на " атомна електростанция " е неуместно. Така да вземем за пример руският сателит " Космос-954 " с нуклеарна електроустановка падна на територията на Канада през 1978 година, предизвиквайки радиоактивно заразяване на повърхност от 100 хиляди квадратни километра.

За благополучие тогава бяха избегнати човешки жертви.

Други се притесняват от допустима детонация на ракетата, извеждаща спътника. Подобен случай също би бил много рисков. Третият риск е минимален и е обвързван с вероятен конфликт с галактически отпадък в космоса. Учените подсигуряват, че даже и да има конфликт и детонация, то реакторът няма да може да създаде нуклеарен гърмеж.

Най-мощната нуклеарна детонация в космоса е дело на Съединени американски щати, които през 1962 година взривяват атомна бомба с мощ от 1.4 мегатона на 400 километра височина. Днес на съвсем същата височина се намира Международната галактическа станция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР