Задачата на Медицинския съвет е да помогне на държавата да

...
Задачата на Медицинския съвет е да помогне на държавата да
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов каза тревожната истина за епидемията от COVID-19 у нас НА ЖИВО

Задачата на Медицинския съвет е да помогне на страната да се оправи с проблем, за който здравната ни система не е готова. Това съобщи на брифинг ръководителят на Съвета към Министерския съвет проф. Коста Костов.

„ Обществото чака истината от нас. Тя е една – страната прави всичко належащо, с цел да се оправи епидемията, само че здравната ни система няма нужния запас, с цел да се оправи с нея.

Ако не се придържаме към, прецизните епидемиологични ограничения и не се вслушваме в разсъдъка, няма да се справим”, съобщи той.

„ Екипът е основан от известни експерти. Приехме това предизвикателство поради всички нас, поради нашите фамилии.

Влизаме в този съвет като лекари и ще излезем от него като лекари. Влизаме с имената си и желаеме да ги оставим чисти на изхода.
Съдбата на всеки жител зависи от тази на другия, на близък. Тази зараза ни дава опция да открием това, което сме изгубили по пътя – нашата човешка общност”, уточни проф. Костов.

Пред медиите ръководителят на Съвета показа експертите, които влизат в екипа му. Това са: проф. Радка Аргирова; проф. Галина Кирова, експерт по образна диагностика; проф. Савелина Поповска, патолог, юрист доктор Мария Петрова; доктор Цветеслава Гълъбова, психиатър; доцент Атанас Мънгъров, инфекционист и педиатър; доцент Васил Велчев, кардиолог; доцент Любомир Киров, общопрактикуващ лекар; проф. Георги Момеков, фармаколог; доктор Валентин Павлов, зам.-председател на БЗС; проф. Николай Младенов; доцент Росен Калпачки, невролог; доктор Александър Симидчиев, пулмолог; Константин Вълков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР