Задачата е плашеща и по-мащабна от всяко контранастъпление, което Украйна

...
Задачата е плашеща и по-мащабна от всяко контранастъпление, което Украйна
Коментари Харесай

Украйна - готова за дългоочакваната пролетна контраофанзива frognews.bg

Задачата е плашеща и по-мащабна от всяко контранастъпление, което Украйна е опитвала до момента - четири бригади са били употребявани при контранастъплението в Харков, пишат анализаторите. Според анализите украинските механизирани елементи ще разполагат с задоволително муниции от всевъзможен тип, в това число артилерия и Украйна ще може да организира дълги далечни прецизни удари с HIMARS и други сходни системи.

Системите HIMARS бяха извънредно скъпа военна помощ за Украйна, тъй като ще дадат опция на украинските сили да нанасят удари надалеч в тила на съветските фронтови линии. Те са към два пъти по-далекобойни спрямо гаубиците M777. При дребен брой изстреляни ракети има съвсем 100% успеваемост ни поразяване на задачите.

ISW допускат още, че Украйна ще разполагат със качествата за разминиране и създаване на мостове, нужни за релативно бързо напредване през готови отбранителни позиции.

Освен това съветските сили в Украйна работят в децентрализирани и значително деградирали обединения. Настоящият модел допуска, че множеството налични единици към този момент са на фронта и вземат участие или в настъпателни, или в отбранителни интервенции. ISW прави оценка, че съветските сили сега работят по седем оси: Купянск; Луганска област; Бахмут; Авдиевка-град Донецк; западен Донецк/източно Запорожие; западно Запорожие; и Херсонска област. Руските сили организират дейни настъпателни интервенции по минимум пет от тези оси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР