Зад всеки приоритет от програмата, стоят конкретни проекти за всяко

...
Зад всеки приоритет от програмата, стоят конкретни проекти за всяко
Коментари Харесай

Марин Киров: Дразнят ме ежедневните несправедливости, но имаме по-голяма цел – визия за развитието на Царево

Зад всеки приоритет от програмата, стоят съответни планове за всяко настрана обитаемо място, разгласи претендентът за кмет на Царево

Марин Киров е правист, зам.-кмет в последния мандат на Георги Лапчев като кмет на Царево

- Хората в Царево ви познават, само че по какъв начин бихте се показали накратко?
- Като Марин Киров от Царево, учил и приключил в локалната гимназия, с 10 годишен юридически стаж, стабилен опит като специалист по законодателство, фамилен – брачната половинка ми е възпитател по обучение и преподавател по специалност. Дори когато съм работил и живял отвън Царево, не съм късал връзката си с локалните хора, завърнах се да пребивавам тук със фамилията си преди две години и това е нещото, което ме прави благополучен.

- Казахте Киров и хората по този начин ви познават, само че това е вашето бащино име?

- Да, аз съм Марин Киров Димов, само че постоянно съм бил различим в обществото с името на татко ми, което е и мое презиме. Историята е персонална, татко ми умря доста млад, когато бях студент, оттогава хората ме назовават Киров и за мен това е нещо доста сантиментално. Няма особена сензация, това е историята. В Странджанския край постоянно ни назовават с имената на бащите ни, вместо по фамилия.

- Защо човек като вас, умел политик, с доста добра кариера в София, бил сте съветник в парламентарни комисии, работил сте и с президента два мандата Георги Първанов и с министъра на правораздаването Екатерина Захариева, се завръща в Царево на равнище локална власт?

- Дори когато съм бил различим на национално равнище от работата си в столицата съм се възприемал повече като специалист, в сравнение с като политик. Oсъзнах, че имам опция да се върна в родното си място и да бъда потребен за общността. Защото Царево е общественост на хора от всички обитаеми места, тук огромна част от хората сме родственици, били сме съученици, другари, срещаме се всеки ден. Приемаме топло и гостите на града и всички, които са решили да се открият в общината.

Моят професионален път е белязан от взаимната ми работа с хора на доста високи публични позиции – президент, министри, народни представители, дипломати, генерали, ректори на университети, водещите професори по конституционно право. Имам другари в целия политически набор,  за мен всички те са хора. Признавам, починалият проф. Любен Корнезов, чийто възпитаник съм аз, ме научи на това – да не разделям хората по партийна принадлежност, както споделяше той – най-после на всички им се постанова да работят дружно.  

- Какво ви отличава от всички претенденти за постове в този момент в локалните избори?

- Кандидатирам се с цялостен екип, тъй като за мен всички битови и ежедневни въпроси са значими – от изчезнало осветяване на улица,  през крив тротоар и непочистен отпадък, само че по-важна е дълготрайната визия за развиване на целият регион на Царево – морската ни линия и селата в Странджа. Трябва да възстановим общината от следствията на естественото злополучие и да работим още по-задълбочено върху предварителната защита.

Дразнят ме ежедневните несправедливости, само че имам вяра в по-голяма цел – визия за развиването на всички обитаеми места в общината.  С екипа ми залагаме на стратегически цели – дотъкмяване на всички стартирани планове (спортна инфраструктура, пречиствателни станции, Общ организационен проект и др.), включително и пристанището – имаме концепция за ремонт на съществуващите уреди и създаване на нови; здравеопазване; образованието; младежките политики – желая Царево да е привлекателен за младежите, да се останат и да се връщат; грижата за хората – уязвими групи и възрастни хора; грижа за бездомните животни; резистентен туризъм посредством привлекателна инфраструктура, само че и посредством културен артикул. Ще обърнем съществено внимание на противоположната връзка с жителите и транспарантното ръководство – ще внедрим обществени регистри и антикорупционно образование. Зад всеки приоритет от програмата, стоят съответни планове за всяко настрана обитаемо място.

Не съм самичък, до мен има стабилен екип, усещам се първи измежду равни – вярвам в позицията и експертизата на претендентите за общински съветници. Ние обаче сме и единствените, които регистрирахме претенденти за кметове на всички обитаеми места – тъй като имаме хора до себе си, имаме умелост. Много е елементарно да се приказва, да се подлага на критика, а да не издигнеш претенденти за решение на проблемите.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР