Зад сделката за придобиването на дял в Първа инвестиционна банка

...
Зад сделката за придобиването на дял в Първа инвестиционна банка
Коментари Харесай

Румен Гечев: Зад сделката с ПИБ стои човекът, който върти ДПС и цялото правителство

Зад договорката за придобиването на дял в Първа капиталова банка стои индивидът, който върти на дребния си пръст освен Движение за права и свободи, само че и цялото държавно управление. Това е безспорен скандал и решението за изкупуването на дяла е поради зависимостите на властта, а не поради влизането в ERM II, съобщи пред БНР Румен Гечев от Българска социалистическа партия във връзка новината за присъединяване на страната в договорката с ПИБ и придобиването на дял посредством Българската банка за развиване.
По думите му решението за изкупуването на дял от комерсиалната банка е обвързвано със зависимостите на държавното управление и няма нищо общо с аргумента, че това е последната стъпка, която би трябвало да създадем по пътя към участие във валутния механизъм, предшестващ еврозоната. Гечев разгласи, че през вчерашния ден е имал среща с новото управление на ББР и насочи за кой стои зад договорката:
“Това е въпросният човек, който върти на дребния си пръст освен Движение за права и свободи, само че и цялото държавно управление. Това е безспорен скандал. Това е 6% - някъде към 130 млн. мисля, че са дадени. И то какво излиза, че ще решаваме проблемите на олигарси, Банката за развиване ще отива да взема решение проблемите на частни банки. Откъде-накъде?! Наглеци!”, уточни Гечев.
Гечев е против предлагането на депутати от ГЕРБ Комисията по хазарта да бъде трансформирана в Държавна организация.
По думите му няма такава процедура на никое място в Европа. Принципал на регулаторния орган в другите страни са или финансовото министерство, или министерството на вътрешните работи.
“Така че този под паника модел, български, надали не министър председателят да се занимава с ротативки, с
блекджек, с казино опонира на здравия разсъдък “, посочи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР