Зад решетките остава офицера от НСО Борис Иванов, обвинен за

...
Зад решетките остава офицера от НСО Борис Иванов, обвинен за
Коментари Харесай

Зад решетките остава обвиненият за убийството на Марангозова

Зад решетките остава офицера от НСО Борис Иванов, упрекнат за убийството на Станка Марангозова. Това реши Воненноапелативният съд в София след 3-часово съвещание, заяви " 24 часа ".

Иванов не е участвал в зала 4 на Съдебната палата, където се организира делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на " Г. М.Димитров " , а да бъде представляван от двама юристи.

Военната прокуратура е показала през днешния ден в съда нов разпит на един от упрекнатите по делото Венцислав Пиров . На 22 май той бе пуснат под домакински арест. По неофициална информация една от аргументите е, че е съдействал на следствието. В ареста с изключение на подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, само че той не е обжалвал задържането си.
 Интерпол търси обвинявания за гарант на убийството на Станка Марангозова
Интерпол търси обвинявания за гарант на убийството на Станка Марангозова

На страницата на организацията са качени данните на Иво Масларов и негова фотография

Пиров е разпитан наново на 28 май т.г. Според прокуратурата той разказал с детайлности по какъв начин Борис Иванов е предложил на него и на Пешо Стъкларя да извършат убийството, поръчано съгласно обвиняването от търсения посредством Интерпол Иво Масларов.

При втория разпит пред следовател Пиров обяснил в елементи в кои заведения се е срещал с Иванов и Костов, само че този път загатнал и името на Масларов. Според отбраната Иванов е контактувал с Пиров по нощните питейни заведения, само че нямал нищо общо с убийството на Марангозова.
 Открити са доказателства за убийството на Марангозова в телефона на подполковника от НСО
Открити са доказателства за убийството на Марангозова в телефона на подполковника от НСО

Според психолози убийствата е проведено бързо

Адвокат Георги Асенов разяснява, че в 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа на никое място другаде, с изключение на в показанията на Пиров . С тях той трансферира виновността, просто си избавя кожата, съобщи още Стефанов, един от бранителите на офицера от НСО.

Според него Пиров е осъждан и имал " тежка затворническа кариера ". По делото нямало СРС или други свидетелски показания, които да потвърждават връзка сред упрекнатите.

Моторът, с който се допуска, че е осъществено убийството, е бил открит в езерото на Чепинци, тъй като Пиров го е хвърлил там . Неговите пояснения могат да се вземат поради единствено в случай че има и други контролни доказателства, съобщи юрист Георги Асенов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР