Зад решението за увеличаване на Суперлигата се крият клубни, а

...
Зад решението за увеличаване на Суперлигата се крият клубни, а
Коментари Харесай

Черно море може да напусне първенството

Зад решението за увеличение на Суперлигата се крият клубни, а не волейболни ползи, разгласи Красимир Илиев

Черно море може да напусне шампионата и да не бъде част от Суперлигата през новия сезон. Това разгласи пред „ Тема Спорт” президентът на моряците Красимир Илиев. Бившият началник на НВЛ, който бе определен за член на УС на федерацията, изрази подозрение, че зад решението за увеличение на елита и основаване на две осмици в него, стоят клубни, а не волейболни ползи.

„ Този мач сме го играли преди години. Стартирахме с 8 тима, поетапно станахме 12 и това е най-удачната формула. Сега ще се съберат тимове с дребни бюджети, на които ще им е още по-трудно да играят, тъй като ще би трябвало да отделят повече пари за пътувания. Отделно, това решение се обезсмисля, защото няма да има никаква атракция в тези мачове във втората осмица. Не може да се гласоподава сходно нещо за идния сезон, поради че няма никаква стратегия – идва някакво предложение, само че то не е премислено, няма аргументация на предлагането, какво и по какъв начин ще се случва?! Може да има, може и да няма, прекалено много неясноти. Нито се знае броят на мачовете, оферират се спомагателни турнири… Може да има добра концепция, само че в този момент сега това е бомба със закъснител, която ще избухне рано или късно. Отделно – не е почтено последните два тима от първата осмица да играят с водещите и след това да не вземат участие в плейофи, а първите два от долната група да се включат. Тук ми се коства, че има клубни ползи, а не волейболът да е водещ. Ако ще се прави сходно нещо, то би трябвало да е за идващия сезон, с цел да се обмисли добре. Да, Черно море може да не играе в този формат. На мен ми наподобява на завера. Първата ми реакция бе незабавно да пусна писмо, че няма да участваме, само че още не съм взел дефинитивно решение. Може да извадя тима или пък да играем единствено с юноши”, показа Илиев.
 Общо заседание на БФВ @@@

Той добави, че гласоподаване с 6-5 за толкоз значима смяна не би трябвало да се приема като меродавно, още повече че е липсвал представител на Дунав, а русенци е можело да изравнят вота. Шефът на варненци сподели още, че в понеделник УС на федерацията може да анулира решението на комисията, само че това също ще сътвори проблеми. „ Гласуват тимове, които може би авансово са се разбрали какво да създадат, и нищо хубаво не се взема решение по този начин. Как е допустимо да се бориш да не изпаднеш през сезона и по-късно да ти споделят – изпадналите остават. Тогава защо си играл? Когато аз бях ръководител, правехме тактика за години напред, а не от през днешния ден за на следващия ден. И авансово се знаеше какво ще вършим. Представете си - един тим прави мощна селекция, само че играчите му се разболяват. И губи мачовете за първата осмица и отива във втората. Е, този тим защо ще харчи половин година пари? На решенията липсват причини. Без да знаем каква цел гоним, вземаме решения, които след това се чудим по какъв начин да поправяме. Само тъй като на някого му е комфортно по този начин. Не може да вървим напред, в случай че работим по този модел”, сподели още Красимир Илиев. Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР